Toegangscontrole

Wat is toegangscontrole?

Primair is toegangscontrole feitelijk niets anders dan "Wie, waar en wanneer naar binnen mag". Met andere woorden een toegangscontrolesysteem herkent een persoon die in het bezit is van een geldige informatiedrager en/of een biometrisch kenmerk, bepaalt vervolgens of deze is geautoriseerd voor de betreffende locatie op het juiste tijdstip en verleent al dan niet toegang. Een geldige en beveiligde informatiedrager is veelal een kaart of sleutel maar kan ook een hand, vinger, of iris zijn. Combinaties met kaart en een biometrisch kenmerk, verhogen het beveiligingsniveau.

Maar toegangscontrole is meer!

Daar waar elektronische signaleringsinstallaties alleen bij afwezigheid dienst doen, betekent toegangscontrole continue beveiliging en vormt daarom een belangrijke schakel in vrijwel elk beveiligingsplan. Nog maar al te vaak worden de risico's van een onderneming tijdens "openingstijden" onderschat. In veel gevallen is een bedrijf of instelling juist gedurende een volledige bezetting het meest kwetsbaar. Met het verlenen van toegang aan geautoriseerde personen zijn we nog niet klaar. het is altijd mogelijk dat een deur niet goed sluit of zelfs moedwillig open wordt gehouden. Dit is een onveilige situatie en dient evenals bij een geforceerde opening, te resulteren in een alarm. Veel geïntegreerde systemen bieden deze mogelijkheden helaas niet. Je kunt een toegang willen controleren, maar het is pas veilig genoeg als hij ook bewaakt is. AWE-TECH Elektrotechniek BV maakt gebruik van CardAccess en Axiom. Deze systemen bieden u de mogelijkheden om echt te kunnen "beveiligen".

Software

CardAccess en Axiom systemen worden ondersteund door gebruikersvriendelijke softwarepakketten met zeer uitgebreide rapportagemogelijkheden. Gebruik makend van een MS-SQL database wordt door het aanbrengen van partities bijvoorbeeld individueel beheer van onderling verschillende locaties mogelijk. Belangrijk om te weten is, dat bestaande hardware wordt ondersteund door nieuwe software. Het "opwaarderen" van bestaande systemen is dus zeer de moeite waard!

Modulaire opbouw

CardAccess en Axiom zijn modulair opgebouwd, zodat beide systemen vrijwel onbeperkt kunnen worden uitgebreid. Opname in een netwerk via TCP/IP of via bijvoorbeeld glasvezelverbindingen is vanzelfsprekend mogelijk.

Integratie

Naadloze integratie met CCTV en inbraakdetectie biedt voor gecombineerde projecten voordelen. Deze integratie is in vele varianten te realiseren. Tevens is het mogelijk te koppelen met personeelsdatabases.